ORGANISATION & ÄGARSTRUKTUR


Alfakraft Fonder AB & Alfakraft AB

Alfakrafts verksamhet är uppdelad på ett fondbolag och ett värdepappersbolag.

Alfakraft Fonder AB

Fotolia_55595805_L-org-owner-1920x500

Styrelseordförande i Alfakraft Fonder AB – Jan Erik Pedersen 
Pedersen arbetar för närvarande som expert och rådgivare inom energiområdet. Han har ett flertal förtroendeuppdrag som styrelseledamot. Dessförinnan har Pedersen arbetat som Trader på TEV/Statkraft, Senior Trader på Alfakraft AB och Senior trader EGL Nordic. Pedersen har en MBA från Norges Handelshögskola, NNH.

Styrelseledamot i Alfakraft Fonder AB Bengt Lindblad
Lindblad är grundare och delägare i Alfakraft AB och har sedan 1986 arbetat inom energiområdet. Lindblad har varit verksam som Ingenjör på Kvaerner Turbin, Sälj- och marknadschef på VBB Anläggning, Trader på Graningeverken, Mäklare på Markedskraft AS och Senior trader på Avenis i Schweiz. Lindblad var en av drivkrafterna att utveckla Graninge till en ledande aktör på den skandinaviska elmarknaden. Under åren 2001 och 2002 var Lindblad ansvarig för att bygga upp handelsverksamheten för Avenis Trading i Schweiz. Lindblad har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från LiTH.

Styrelseledamot i Alfakraft Fonder AB Jörgen Aronsson 
Aronsson är VD i Implema AB. Han är en av huvudägarna och en av grundarna av Implema AB. Aronsson har arbetat med SAP och affärsprocesser sedan 1995 och var tidigare anställd på SAP Svenska AB. Aronsson har en civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi från Linköpings Tekniska Högskola.

 

 

Organisationsnummer Alfa Kraft Fonder AB    556708-2465

Revisor

Fondbolaget har utsett Grant Thornton till revisorer. Nilla Rocknö är huvudansvarig.

Internrevisor

Fondbolaget har utsett BDO till internrevisor. Bo Johansson är huvudansvarig.

Alfakraft AB

Fotolia_55595805_L-org-owner-1920x500

Styrelseordförande i Alfakraft AB – Ragnar Ottosen
Ottosen har erfarenhet inom energisektorn sedan 1983. Ottosen har bl.a. verkat inom norska Olje- och Energidepartementet. Vidare är Ottosen en av grundarna och tidigare VD för Skandinavisk Kraftmegling AS. Ottosen  arbetar för närvarande med utveckling och rådgivning för bolag på den Ryska kraftmarknaden.

Styrelseledamot i Alfakraft AB Bengt Lindblad
Lindblad är grundare och delägare i Alfakraft AB och har sedan 1986 arbetat inom energiområdet. Lindblad har varit verksam som Ingenjör på Kvaerner Turbin, Sälj- och marknadschef på VBB Anläggning, Trader på Graningeverken, Mäklare på Markedskraft AS och Senior trader på Avenis i Schweiz. Lindblad  var en av drivkrafterna att utveckla Graninge till en ledande aktör på den skandinaviska elmarknaden. Under åren 2001 och 2002 var Lindblad ansvarig för att bygga upp handelsverksamheten för Avenis Trading i Schweiz. Lindblad har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från LiTH.

Styrelseledamot i Alfakraft AB Per Lindblad
Lindblad har arbetat med bl.a. riskkontroll, finans och ekonomi sedan 2003 på Alfakraft AB. Lindblad är även anställd på deltid vid Alfakraft Fonder AB. Lindblad har i sin roll som befattningshavare fått en gedigen erfarenhet inom de flesta områden som berör finansbranschen. Lindblad har en civilekonomexamen.

Bolaget har uppdragit åt auktoriserad revisor Bo Johansson, verksam vid BDO Mälardalen AB att vara oberoende granskare av Bolaget och därmed Bolagets interna revisor. Bo Johansson är en av FAR licensierad revisor i finansiella företag.

För mer information om Alfakraft AB:s organisation och bolagsstyrning, se nedan dokument.