ORGANISATION & ÄGARSTRUKTUR


Alfakraft Fonder AB & Alfakraft AB

Alfakrafts verksamhet är uppdelad på ett fondbolag och ett värdepappersbolag.

Alfakraft Fonder AB

Fotolia_55595805_L-org-owner-1920x500

Styrelseordförande i Alfakraft Fonder AB – Jan Erik Pedersen 
Pedersen arbetar för närvarande som expert och rådgivare inom energiområdet. Han har ett flertal förtroendeuppdrag som styrelseledamot. Dessförinnan har Pedersen arbetat som Trader på TEV/Statkraft, Senior Trader på Alfakraft AB och Senior trader EGL Nordic. Pedersen har en MBA från Norges Handelshögskola, NNH.

Styrelseledamot i Alfakraft Fonder AB Bengt Lindblad
Lindblad är grundare och delägare i Alfakraft AB och har sedan 1986 arbetat inom energiområdet. Lindblad har varit verksam som Ingenjör på Kvaerner Turbin, Sälj- och marknadschef på VBB Anläggning, Trader på Graningeverken, Mäklare på Markedskraft AS och Senior trader på Avenis i Schweiz. Lindblad var en av drivkrafterna att utveckla Graninge till en ledande aktör på den skandinaviska elmarknaden. Under åren 2001 och 2002 var Lindblad ansvarig för att bygga upp handelsverksamheten för Avenis Trading i Schweiz. Lindblad har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från LiTH.

Styrelseledamot i Alfakraft Fonder AB Thomas Stridsman
Stridsman är trading och utvecklingsansvarig för Alfa Commodity Fund. Stridsman har erfarenhet från att utveckla kvantitativa modeller för modellbaserad förvaltning sedan tidigt 1990-tal samt. Stridsman har även utbildat förvaltare sedan tidigt 2000-tal. Stridsmans långa engagemang inom området har gjort honom till en erkänd auktoritet bland många av hans kollegor i yrkeskåren. Stridsman arbetade senast som kvanttrader och utvecklingsansvarig för CQG i Denver. Dessförinnan arbetade han som Senior researcher för Rotella Capital i Chicago, som är en av de mest respekterade förvaltarna i detta segment. På Rotella Capital ledde Stridsman utvecklingsarbetet i nära samarbete med företagets grundare. Stridsman har också gjort sig känd som en framstående frilansanalytiker och föreläsare. Han har även publicerat ett flertal böcker och artiklar inom ämnet, bland annat; Trading Systems That Work, Trading Systems and Money Management (McGraw-Hills förlag, New York), What Works in On-line Day Trading och The Global-investor Book of Trading. Stridsman är utbildad Nationalekonom från Uppsala universitet.

Styrelseledamot i Alfakraft Fonder AB Jörgen Aronsson 
Aronsson är VD i Implema AB. Han är en av huvudägarna och en av grundarna av Implema AB. Aronsson har arbetat med SAP och affärsprocesser sedan 1995 och var tidigare anställd på SAP Svenska AB. Aronsson har en civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi från Linköpings Tekniska Högskola.

 

 

Organisationsnummer Alfa Kraft Fonder AB    556708-2465

Revisor

Fondbolaget har utsett Grant Thornton till revisorer. Nilla Rocknö är huvudansvarig.

Internrevisor

Fondbolaget har utsett BDO till internrevisor. Bo Johansson är huvudansvarig.

Alfakraft AB

Fotolia_55595805_L-org-owner-1920x500

Styrelseordförande i Alfakraft AB – Ragnar Ottosen
Ottosen har erfarenhet inom energisektorn sedan 1983. Ottosen har bl.a. verkat inom norska Olje- och Energidepartementet. Vidare är Ottosen en av grundarna och tidigare VD för Skandinavisk Kraftmegling AS. Ottosen  arbetar för närvarande med utveckling och rådgivning för bolag på den Ryska kraftmarknaden.

Styrelseledamot i Alfakraft AB Göran Emtesjö
Emtesjö har erfarenhet av fonder och försäkring genom många år i försäkrings- och sparandebranschen, bland annat som Head of Fundselection, Businessdirector och Senior Adviser på Folksam. Emtesjö är medgrundare och aktiv i ABEK Partners AB som arbetar med affärs- och marknadsstrategiska frågor på uppdrag för finansiella bolag. Emtesjö har för närvarande ett antal styrelseuppdrag däribland som ordförande i Optimized Portfolio Management och ledamot i Alphacore Fonder. Emtesjö har en juridisk utbildning vid Stockholms Universitet, samt diplom och högre utbildning via IFU. Emtesjö är också medförfattare till litteratur inom fondförsäkring.

Styrelseledamot i Alfakraft AB Bengt Lindblad
Lindblad är grundare och delägare i Alfakraft AB och har sedan 1986 arbetat inom energiområdet. Lindblad har varit verksam som Ingenjör på Kvaerner Turbin, Sälj- och marknadschef på VBB Anläggning, Trader på Graningeverken, Mäklare på Markedskraft AS och Senior trader på Avenis i Schweiz. Lindblad  var en av drivkrafterna att utveckla Graninge till en ledande aktör på den skandinaviska elmarknaden. Under åren 2001 och 2002 var Lindblad ansvarig för att bygga upp handelsverksamheten för Avenis Trading i Schweiz. Lindblad har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från LiTH.

Styrelseledamot i Alfakraft AB Jonas Eriksson
Eriksson är delägare i Alfakraft AB och har erfarenhet av arbete som gruppchef och senior investeringsrådgivare under åren 2006-2014. Vidare har Eriksson varit verksam som kvalificerad handläggare och haft förtroendeuppdrag inom privat och offentlig verksamhet. Eriksson har en magisterexamen inom statsvetenskap från Mittuniversitetet och är licensierad av Swedsec och Insuresec samt diplomerad fond och försäkringsförmedlare via Svenska Försäkringshögskolan.

Styrelseledamot i Alfakraft AB Per Lindblad
Lindblad har arbetat med bl.a. riskkontroll, finans och ekonomi sedan 2003 på Alfakraft AB. Lindblad är även anställd på deltid vid Alfakraft Fonder AB. Lindblad har i sin roll som befattningshavare fått en gedigen erfarenhet inom de flesta områden som berör finansbranschen. Lindblad har en civilekonomexamen.

Bolaget har uppdragit åt auktoriserad revisor Bo Johansson, verksam vid BDO Mälardalen AB att vara oberoende granskare av Bolaget och därmed Bolagets interna revisor. Bo Johansson är en av FAR licensierad revisor i finansiella företag.

För mer information om Alfakraft AB:s organisation och bolagsstyrning, se nedan dokument.